PARTNERS

Anne-Lot Hoek

Anne Lot Hoek is journalist, publicist en historicus – met mensenrechten en het ontstaan van de Republiek Indonesië als aandachtspunt. Eerst bestudeerde Anne-Lot het Nederlands militair optreden in Nederlands-Indië / Indonesië tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd na de Japanse overgave. Daarbij bestudeerde ze de geweldsexcessen op het (boeddhistische / hindoeïstische) eiland Bali. Momenteel bestudeert Anne Lot de overdracht van de soevereiniteit op Bali. Rob Sweebes vader Frans Eduard was één van de twee laatstlevende eerstelijnsgetuigen en werd meermaals door Anne-Lot ondervraagd over de gebeurtenissen, waarvan in de wetenschappelijke literatuur uiteenlopende beschrijvingen voorkomen.

Bekijk haar website: “Historical Research & Journalism”.

annelothoek.com | NL

Thomas Heaton

Thomas Heaton is landscape, travel and outdoor photographer geworden, simpelweg omdat hij niet anders kan. Op zijn zestiende werd zijn hart gestolen door de fotografie. Hij volgde er een keurige opleiding voor, maar kon het bijbehorende commerciële fotografenleven niet leiden – veel reizen, lange dagen, grote druk, weinig geld en een onbevredigd gevoel. Hij begon voor zichzelf met commerciële foto-opdrachten en publiceerde verstrooiende video´s op het nog prille YouTube. Hij volgt zijn hart, trekt erop uit, fotografeert, filmt, verkoopt en publiceert.

Bekijk zijn website: “Landscape, travel and outdoor photography”.

thomasheaton.co.uk | E

Fabiënne Swarts

Fabiënne Swarts is een getalenteerde fotografe met opmerkelijke publicaties in de modesector. Zij completeerde haar opleiding in de grafische technieken te Rotterdam met voortgezette training in fotografie, film en visagie. Haar talent en gecombineerde vaardigheden vormen de basis voor haar beeldende kracht. In haar galerie betoont Fabiënne zich tevens een chronograaf van het moderne grootstedelijke leven. En als model is zij ook vóór de fotocamera een veelgevraagde verschijning.

Bekijk haar foto’s: “ByFab Beauty and Photography”.

500px.com/byfab | E

Shari Neely

Shari Neely is een veelzijdige make-up artieste en haarstyliste, die haar stijlvolle talent op verschillende manieren tot uiting brengt. Zo haalt ze het beste en mooiste in mensen naar boven tijdens een liefdevolle trouwshoot. Ook laat ze, dankzij haar originele make-up en haarkunsten, mensen ‘shinen’ tijdens een gezellig avondje stappen. In Rotterdam volgde Shari de opleiding Professional Make Up Artist, waarna zij in opdracht werkte voor verschillende bedrijven in de mode, editorial, bruidsvisagie, fotografie en evenementen. Met haar opvallende werk heeft ze inmiddels publicaties in tal van magazines op haar naam staan.

makeupbyshari@yahoo.nl | +31 (0)640009916

Aleysa

Aleysa werd – als Spaanse – geboren met muziek in haar bloed. Door de jaren heen ontwikkelde ze daar een fascinatie voor Afrikaanse invloeden bij. Als zangeres maakt ze het met een unieke combinatie van Spaans en Afrikaans veel mensen lastig om stil te blijven staan. Haar muziek zit barstensvol diepgaande teksten, opzwepende ritmes en muzikale wendingen. Al tijdens haar studie toverde ze met optredens voor de Spaanse televisie een glimlach op veel gezichten. Het kon dan ook niet anders dan dat Aleysa van muziek haar beroep zou maken, maar ze verrijkte dat met andere disciplines als drama, acteren en voordracht. Haar veelzijdigheid zal ook de komende jaren nog duizenden mensen over de hele wereld een groot plezier doen.

iamaleysa.nl/ | E
youtu.be/p8gcAfucqD4

Yobert Younan

Yobert Younan is fotograaf en grafisch ontwerper. In zijn geboorteplaats Bagdad legde hij het fundament voor zijn vak. Hij ging daar naar de kunstacademie, maar kon door de situatie in zijn land niet genieten van creatieve vrijheid. “Helaas worden wij in die wereld onderdrukt en verdreven. Ook zijn wij daar niet vrij om te denken wat wij willen, laat staan om dat in ons werk tot uitdrukking te brengen. Dat heeft geleid tot uitzetting van de academie. Uiteindelijk moest ik ergens anders een nieuwe toekomst opbouwen.” Die plek werd de kunstacademie in Arnhem, waar hij zijn diploma voor fotografie en grafische vormgeving haalde. Yoberts werk omschrijft zich het beste als rauw en puur, met vormgeving die je raakt. Zijn portretten van (mensen uit) Arnhem en Irak laten bij elke kijker een onuitwisbare indruk achter.

2ydesign.nl/ | E

Niko de Wit

Niko de Wit is beeldhouwer en docent in de beeldende kunsten. In zijn moderne atelier werkt hij aan tentoonstellingen en opdrachten voor stedelijke projecten. Hij is gefascineerd door de verrassingen die vormen met zich meebrengen. Hij zegt daar zelf over: “Opeens kan een beeld zich – letterlijk – van een andere kant laten zien. Het wonderlijke is dat dit nog het sterkste werkt bij heel eenvoudige, elementaire vormen”. Die fascinatie voor vorm zie je als toeschouwer ook duidelijk in het werk van Niko terug. Wie om Niko’s beelden heen loopt, valt het op dat er vanuit elke hoek een ander beeld te zien is. Zijn werk blijft dan ook bij elke blik verrassen.

nikodewit.nl | E